Какво знаем и не знаем за яйцето
Яйцето е най-провокативният хранителен продукт за последните 20 години
С развиването на света, много храни промениха, не само вкуса си, но и качеството си. Продукти, които априори сме смятали за полезни, в днешно време предизвикват голям спор дали това наистина е така. Един от тези провокативни продукти е яйцето. За неговите добри и лоши страни и всички дискусии, които идват заедно с него, разказа пред CredoWeb д-р Цветанка Янакиева, специалист по хранене и диететика от София.
За да разберете дали консумацията на яйца води до:
- напълняване
- предизвикване на атеросклероза
- трудното им усвояване от огранизмa
както и за много други интересни факти и разбити митове, свързани с този хранителен продукт, може да видите ТУК или на CredoWeb.bg.