Пропускането на закуската вреди на работата

Шефовете на всякакви нива трябва да държат служителите им да идват закусили на работа, тъй като пропускането на сутрешното хранене води до по-ниска производителност, установи британско проучване.

Тези, които се лишават от закуска, губят средно по 82 минути от работния ден заради по-нисък ефект от работата им и липсата на концентрация. Хората, които се трудят на гладно, причиняват на британската икономика загуба от 300 милиона лири годишно. Над половината британци (59 на сто) признават, че отиват на работа, без да са закусили.

 Но това се отразява на енергийния им баланс, защото за последно са се хранили едва предишната вечер. А когато тялото почувства липса на „гориво” под формата на калории, то започва да изпраща сигнали за глад. Мозъкът, вместо да се фокусира върху поставените задачи, използва ресурса си, за да отговори на естествения порив за насищане с храна.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 58