Пиле в бекон
Рецептите на Food Network
Тази седмица в рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network гостува Джени Морис. Тя е един от любимите шеф готвачи на Южна Африка. Сега Джени представя мароканската кухня.
Сгответе ястие по рецепта на Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.
Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.
Пиле в бекон
Една лесна рецепта на Джени Морис, която ще приготвите само за 15 минути и ще изпечете за 45 минути.
Продукти:
1 пиле
16 парчета бекон
1 лъжица масло
Половин портокал, нарязан на 4 парчета
1 парче (1х1см) пресен джинджифил, нарязан на дребно
2 дафинови листа
2 скилидки чесън, ситно нарязани или пресовани
Сол
Черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Затоплете фурната до 200 градуса.
2. Напълнете пилето с портокаловите парчета, джинджифила, дафиновите листа и чесъна.
3. Посолете и поръсете пилето с черен пипер.
4. Увийте пилето с бекона.
5. Поставете пилето в намазаната с масло тава и печете 45 минути.
6. След като пилето е готово, извадете го от фурната и го оставете 10 минути да изстине, преди да го сервирате.