Здраве

16 Юли 2024

630

credoweb bg

Лятото е най-подходящото време за почивка и отдих. Но ако имате хемороиди, топлината и влажността на въздуха могат да обострят този проблем и да развалят доброто ви прекарване през отпуската. Често оплакванията включват сърбеж, болка и кървене от раздразнените хемороиди.  

Въпреки че летните горещини могат да изострят симптомите ви, не е необходимо да прекарвате целия сезон затворени вкъщи. Специалистите съветват да обърнете внимание на някои здравословни навици, които ще облекчат симптомите ви в горещите дни.

Още съвети за справяне с хемороидите вижте тук >>>

Ето 4 съвета как да се справите с хемороидите през лятото:

Хранене с високо съдържание на фибри

През отпуската често се случва да нарушите обичайната си диета. Може да пропускате хранения или по-често да вземата храна за вкъщи от магазина.

Едно от най-важните домашни лечения на хемороиди е хранителна диета с високо съдържание на фибри. Тя може да предотврати запека и напъните, които обикновено водят до подуване на аналните вени. За щастие, лятото е чудесен сезон за вкусни плодове и зеленчуци с високо съдържание на фибри като ягоди, боровинки, диня, чушки и домати, краставици и зеленолистни зеленчуци. Включете също и пълнозърнести храни и бобови култури. От друга страна, избягвайте полуфабрикати, преработени меса и сладкиши.

Увеличете приема на течности

Трябва да пиете достатъчно количество течности всеки ден, за да предотвратите запек, който може да причини или да влоши хемороидите. Това е особено важно, когато добавяте повече фибри към диетата си. Обърнете внимание, че прекалено много фибри без достатъчно течности могат да влошат запека.

Летните горещини също увеличават загубата на вода от организма, което означава, че трябва да пиете повече, когато температурите се повишат. Още по-важно е да поддържате достатъчна хидратация, ако спортувате или извършвате някаква дейност, при която се потите, като например работа в градината или косене на тревата.

Старайте се да сте добре хидратирани по време на пътуване. Често хората забравят да пият достатъмно течности, когато пътуват със самолет или с кола. Постарайте се да пиете по-голямо количество вода от обикновено в деня преди пътуването и по време на самото пътуване. Това може да е причина за по-често посещение на тоалетната, но ще ограничи внезапните възпаления, причинени от дехидратация.

Тъй като често хемороидите причиняват лека болка и сърбеж, в  тези случаи може да се приложат продукти за локално облекчение. Едно от ефикасните решения е Репахерб (Repaherb). Продуктът съдържа екстракти от натурални билки (хамамелис, невен и лайка).  Предлага се в две форми - ректална маз и супозитории, и  е за лечение на симптоми на хемороиди и техните усложнения.

Репахерб (Repaherb)  покрива и предпазва разранената повърхност на ректалната лигавица и граничния епидермален слой, облекчавайки възпалението чрез снижение на кръвоснабдяването в хемороидалната област. Осигурява ефективна грижа за възпалената и сърбяща кожа и така допринася за нейното възстановяване. Намалява изсушаването, подпомага заздравяването на раните и понижава риска от образуване на фисури и нараняване при дефекация.

Сподели във Facebook
Етикети: Хемороиди