Рецепта за вкусна празнична баница
Баницата за празниците е традиция във всеки дом, а когато е с късмети, тя е чакана и специална.
За да е по-удобно за рязане, може да направите баницата наложена.
Ето и продуктите:
5 яйца
✅кофичка кисело мляко
✅300 г сирене
✅един пакет готови кори
✅ч.л. сода
✅50 мл олио
✅50 г меко масло
1. Разбивате добре яйцата.
2. Прибавяте кофичката кисело мляко и содата.
3. Добавяте натрошеното сирене и олиото.
В кръгла тава започвате да редите кора, плънка – разпределяйте върху кората и по-малки парченца масло. На последното парче баница не се слага плънка.
Баницата ще стане по-пухкава, ако корите се поставят леко намачкани, без да се изпъват.
Пече се за около 30-40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато отгоре се запече и хване апетитна коричка.
За празниците може да пъхнете между корите на баницата късметчета – дрян или монета, увити в метално фолио.
Да ви е сладко!
С пожелание за щастливи и споделени празнични дни!
От екипа на Lacto4VIP
CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.