Рецептите на Food Network
Рецептите в рубриката на „Животът днес” и телевизионния канал Food Network са вкусни, лесни за приготвяне и с тях винаги може да впечатлите приятели и близки.
Тази седмица предложението е на блогърката Рий Дръмънд, която има и собствено шоу „Гражданка в ранчото” по Food Network.
Лесна рецепта за Енчиладас
Време за готвене: 1 час
Време за приготвяне: 30 мин
Продукти:
За соса:
2 лъжици олио
2 лъжици брашно
800 г доматен сос
2 чаши пилешки бульон
½ лъжица сол
½ лъжица черен пипер
За плънката:
500 г телешка кайма
1 глава лук, ситно нарязана
½ лъжица сол
Още:
олио
10-14 броя тортила
100 г люти чушки от консерва, ситно нарязани (по желание)
1 купичка нарязан пресен лук
½ купичка нарязани черни маслини
3 купички настърган чедър
пресен кориандър
Начин на приготвяне:
1. Сложете тигана на слаб огън. Изсипете олиото и брашното. Бъркайте бързо, докато сместа стане хомогенна и около минута след това.
2. Добавете доматеното пюре, пилешкия бульон, солта и пипера. След като заври, оставете го на слаб огън да къкри, докато приготвяте каймата.
3. Запържете каймата и лука в тиган. Изцедете мазнината и посолете. Оставете настрана месото.
4. Загрейте олиото в тигана. Запържете леко тортилата, докато омекне. Не трябва да е хрупкава. След като е готово и го извадите, всяко парче поставете върху домакинска хартия, за да се изцеди мазнината.
5. Загрейте фурната до 180-200 градуса.
6. Изсипете ½ чаша сос на дъното на тавичка. След това вземете една тортила, потопете я в соса. Поставете я в чиния и отгоре поръсете кайма, пресен лук и маслини. Отгоре щедро добавете чедър. Навийте тортилата на руло. Това се повтаря за всичките тортили.
7. Редете всяка тортила в тавата с края отдолу, за да не се развие. Соса, който остане, полейте върху рулата. Поръсете с пресен лук, люти чушки и маслини.
8. Печете около 20-30 минути.
9. Преди сервиране поръсете с пресен кориандър.