Тази седмица предложението е на блогърката Рий Дръмънд,  която има и собствено шоу „Гражданка в ранчото” по Food Network.

Лесна рецепта за Енчиладас

Време за готвене: 1 час

Време за приготвяне: 30 мин

Продукти:

За соса:

2 лъжици олио

2 лъжици брашно

800 г доматен сос

2 чаши пилешки бульон

½ лъжица сол

½ лъжица черен пипер

За плънката:

500 г телешка кайма

1 глава лук, ситно нарязана

½ лъжица сол

Още:

олио

10-14 броя тортила

100 г люти чушки от консерва, ситно нарязани (по желание)

1 купичка нарязан пресен лук

½ купичка нарязани черни маслини

3 купички настърган чедър

пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1.   Сложете тигана на слаб огън. Изсипете олиото и брашното. Бъркайте бързо, докато сместа стане хомогенна и около минута след това.

2.   Добавете доматеното пюре, пилешкия бульон, солта и пипера. След като заври, оставете го на слаб огън да къкри, докато приготвяте каймата.

3.   Запържете каймата и лука в тиган. Изцедете мазнината и посолете. Оставете настрана месото.

4.   Загрейте олиото в тигана. Запържете леко тортилата, докато омекне. Не трябва да е хрупкава. След като е готово и го извадите, всяко парче поставете върху домакинска хартия, за да се изцеди мазнината.

5.   Загрейте фурната до 180-200 градуса.

6.   Изсипете ½ чаша сос на дъното на тавичка. След това вземете една тортила, потопете я в соса. Поставете я в чиния и отгоре поръсете кайма, пресен лук и маслини. Отгоре щедро добавете чедър. Навийте тортилата на руло. Това се повтаря за всичките тортили.

7.   Редете всяка тортила в тавата с края отдолу, за да не се развие. Соса, който остане, полейте върху рулата. Поръсете с пресен лук, люти чушки и маслини.

8.   Печете около 20-30 минути.

9.   Преди сервиране поръсете с пресен кориандър.

Сподели във Facebook