Здраве

11 Октомври 2024

665

credoweb bg

Водещи детски специалисти от „Пирогов“ провеждат Есенна академия за родители „Първа помощ за малките герои“ в университетската спешна болница.

През октомври екипът, който провежда Лятната академия на „Пирогов“, прави продължение на инициативата по желание на родителите.

Лектори ще бъдат д-р Явор Пукалски – началник на Отделението по детска ортопедия и травматология в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, и доц. Ирен Цочева – началник на Отделението по педиатрия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Очакваме желаещите на 26 октомври 2024 г., събота

в 9:00 часа. Сборен пункт за всички е Рапортната зала „Проф. Емил Таков“, ет. 2 (над Спешно отделение – възрастни).

!!! Посещението става чрез предварително записване. Това става на телефон 02/9154558 – всеки делничен ден от 10:00 до 15:00 часа.

Обучението има силно застъпена практическа част с цел родителите да усвоят най-важните техники за адекватна реакция в различни спешни състояния. Този път фокусът ще бъде върху състоянията в есенния сезон.

През лятото и след това родителите активно питат за продължение на кампанията на болница „Пирогов“. Сега екипът разработи тематичната насоченост и отново ще проведе такова обучение.

Програмата за Академия за родители „Първа помощ за малките герои“ тази есен включва реакция при:

  • Спешни състояния в педиатрията
  • Температурата – кога е спешна и кога не?
  • Фебрилните гърчове – как да се справим?
  • Затруднено дишане – как да го разпознаем? Кашлицата – физиологичен рефлекс или болест?
  • Предпазни мерки в есенно-зимния сезон
  • Обезводняване – превенция и лечение
  • Коремна болка – кога е притеснителна?
  • Задавяне и аспирация на чуждо тяло – практическа демонстрация.

Академия за родители „Първа помощ за малките герои“ започна по идея на ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и втора година се реализира с отдаденост и обич на екипа към работата, към пациентите и медицината.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

 

Сподели във Facebook