Здраве

28 Февруари 2019

Животът днес

Експерти за пореден път стигнаха до извода, че замразените плодове и зеленчуци са по-полезни от пресните, защото съдържат повече витамин С.

Повечето хора са убедени, че един от елементите на здравословния начин на живот е употребата на пресни плодове и зеленчуци. Проблемът е, че тези, които се продават в магазините, са далече от тази представа. Причината е, че от момента на тяхното бране до попадането им в търговската мрежа минават няколко дни, а често и седмици, през които полезните им вещества изчезват. Те обаче се запазват, когато плодовете и зеленчуците веднага се замразяват.

За пореден път американски учени доказаха този факт. Те измерили съдържанието на витамин С в малини, ананаси, царевица, моркови и грах. Оказало се, че в замразените витаминът се е запазил в по-голямо количество, отколкото в пресните.

Сподели във Facebook