Учени определиха най-достъпните и ефективни продукти срещу рака
Специалисти от Йейлския онкологичен център, САЩ, представиха данни, че редовната употреба на някои ядки предотвратява развитието на ракови заболявания. Според американските учени, за да се постигне необходимият ефект, достатъчно е хората да ядат две шепи орехи, бадеми или кашу на седмица, пише Daily Mail.
Изследователите отбелязват, че употребата на тези ядки помагат и при вече болни хора. „Орехите, кашуто и бадемите увеличават с 46% шанса за оцеляване при хората, които страдат от онкологично заболяване?, заявиха учените. Според тях най-важното в оздравителния ефект от употребата на ядките е, че те препятстват увеличаването на захарта в кръвта и снижават вече повишеното съдържание на глюкоза. По-ниското ниво на захар корелира с чувствителността на организма към инсулин и намалява възпаленията. Всичко това повишава резистентността на организма към развитието на онкологични заболявания.
Наскоро учени доказаха, че редовната употреба на орехи е отличен начин да се намали влечението към вредна калорична храна и да се контролира апетитът.