Авокадото насища мозъка с кислород
Според учените авокадото е един от най-полезните за мозъка, а и за целия организъм плод.
Авокадото съдържа здравословни мазнини и комплекс от витамини. Този плод може да подобри еластичността на кръвоносните съдове, да понижи нивото на холестерола, да нормализира кръвообращението и дейността на сърдечносъдовата система. Освен това авокадото помага да се предотвратят отоците, действа благотворно на бъбреците и ускорява всички реакции на организма, като насища мозъка с кислород.
Според експертите авокадото може да запълни запасите на организма от мед, калций, фосфор, магнезий, калий, витамините Е, В6, В5, С и А. Плодът е богат на фолиева киселина, която предпазва нервната система.
Най-добре авокадото се съчетава с царевица, моркови, зеле, краставици, домати и целина. Този плод активно се използва и в козметичната индустрия, като екстракт от него се влага в различни средства за коса и кожа.