Здраве

20 Юли 2024

351

credoweb bg

Столичната УМБАЛ „Лозенец“ обявява безплатни профилактични кардиологични прегледи на 2 и 3 август. Инициативата за подобряване контрола на сърдечносъдовите заболявания е в продължение на 77-ата Световна здравна асамблея, организирана от СЗО и протекла под надслов: „Всичко за здраве, здраве за всички“.

Необходимо е

предварително записване на тел. 02/96 07 682

Скрининговата програма е напълно безплатна и достъпна за всички, изтъкват от лечебното заведение.

Прегледът включва измерване на артериално налягане, определяне на сърдечносъдовия риск, ЕКГ, корекция и оптимизация на антиисхемичната и/или антихипертензивната терапия. При необходимост и след провеждане на лабораторни тестове, пациентите ще бъдат хоспитализирани за допълнително провеждане на ехокардиография, СКАГ, холтер ЕКГ, стрес ехокардиография, 3D ехокардиография, сърдечен магнитен резонанс.

Утвърдени кардиолози ще консултират за това как да се избегнат сърдечносъдовите заболявания

и при какви индикации следва да бъде потърсена навременна лекарска помощ.

„Високото кръвно налягане е рисков фактор за сърдечносъдови заболявания, като инфаркт и инсулт. Безброй хора дори не знаят, че страдат от хипертония и значителен брой остават нелекувани или недостатъчно лекувани. Други отлагат лечението си, което води до странични ефекти и усложнения. В последните години заболяването засяга все повече млади хора“ – коментират от Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Лозенец“

Безплатните прегледни ще се извършват в интервала 10:00 – 16:00 часа. Запишете се на тел. 02/96 07 682.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

 

Сподели във Facebook