Здраве

6 Юни 2024

408

credoweb bg

Ден на отворените врати ще се проведе в болница „Лозенец“ на 8 юни, събота, от 10:00 ч. в Аулата на лечебното заведение, ул. „Елиезер Папе“. Събитието е съвместна инициатива на болницата и Училище БЕБЕ.

Това информират от университетската болница.

„Целта ни е да предложим на бъдещите родители още полезна информация, различни гледни точки на доказани специалисти, както и възможностите и предимствата майките да проследят бременността си и заедно с таткото да посрещнат рожбата си в прекрасната среда и атмосфера на УМБАЛ „Лозенец“, сподели доц. д-р Дорина Асенова, началник на АГ клиниката.

По време на събитието

бъдещите родители ще могат да посетят АГ клиниката и Отделението по неонатология

да разгледат обстановката и да се запознаят със специалистите.

Лично доц. д-р Асенова и д-р Щерю Бояджиев, началник на Отделението по неонатология, ще представят екипите, които посрещат всяко ново бебе и полагат грижи за него и майката до изписването. Те ще дадат и повече информация как всяка бъдеща майка може да проследи бременността си при АГ специалистите на здравното заведение.

Адвокат Калина Михайлова ще представи темата за

трудовите и осигурителните въпроси по време на бременност и майчинство

Екипите на болница „Лозенец“ и Училище БЕБЕ са подготвили разнообразни лекции по теми, свързани с раждането, първите грижи за новороденото, хранене на кърмачето, грижата за кожата на бебето, психологическа помощ по време на бременността.

Предвидена е и изложбена част, на която партньорите на събитието ще направят демонстрации на своите продукти и услуги, като ще зарадват посетителите и с различни подаръци и ценни съвети, свързани с посрещането и отглеждането на новия член на семейството.

Източник: УМБАЛ „Лозенец“

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook