Здраве

6 Септември 2019

Животът днес

Червеният лук е не само достъпен за всички, но и се оказва много полезен, твърдят учени. Той понижава нивото на холестерола в кръвта, укрепва имунитета и има отлични антисептични свойства.

Според специалистите червеният лук съдържа витамините А, В, С и РР, което стимулира метаболизма, намалява наднорменото тегло и подмладява кожата. Този зеленчук подобрява и дейността на храносмилателния тракт, защото е богат на киселини.

В червения лук има и много антоциани, на които се дължи характерният му цвят. Тези вещества укрепват имунитета, стените на кръвоносните съдове и помагат в битката с инфекциите.

И още едно полезно свойство – при редовна употреба червеният лук само след няколко месеца понижава нивото на холестерола с 20%. Той е безценен помощник и при вирусни и бактериални инфекции

Сподели във Facebook