Здраве

21 Септември 2020

Животът днес

Започна сезонът на дините, които не само са много вкусни, а и полезни. За съжаление те доста кратко присъстват на пазара, затова лекарите съветват да не ги изпускаме. Какви са здравословните предимства да дините:

Богати са на хранителни вещества

Дините са нискокалоричен продукт. В 154 г се съдържат само 45 калории, което ги прави много подходящи за хора, които искат да отслабнат.

Освен това в дините се съдържат следните витамини и минерали: витамин А, В1, В5, В6 и С, магнезий и калий.

Подобряват състоянието на кожата и косата

Наличието на двата витамина – А и С, помага на организма да изработва колаген, който запазва еластичността на кожата и укрепва косата. Освен това витамин А играе важна роля във възстановяването на кожните клетки.

Помагат да се избегне обезводняването

Водата в дините е 92%, което помага да се поддържа водният баланс на организма. Тези плодове и засищат благодарение на съдържащите се в тях фибри, затова са подходящи и за намаляване на теглото.

Подобряват храносмилането

Фибрите и водата в дините имат решаващо значение за здравето на храносмилателната система.

Сподели във Facebook