Детоксикация на тялото с меден масаж

Медният масаж e комплексен природен метод на лечение, при който два различни лечебни подхода взаимно се допълват, като се подсилва тяхното въздействие. Съчетанието на масажните движения с лечебните качества на пчелния мед способства за постигане ефекта на детоксикация на тялото. 

Лечебна сила на меда

Още от древността медът е използван за лечение на различни заболявания, като се е прилагал както вътрешно, така и външно при масажи и компреси. 

Основната съставна част на меда са въглехидратите (фруктоза, глюкоза и др.) – около 80%. Освен това той е богат на ензими, аминокиселини, минерални вещества (натрий, калций, фосфор, сяра, магнезий, желязо, мед и др.), органични киселини, витамини (рибофлавин, фолиева киселина, витамин В6, витамин С и др.) и антиоксиданти. 

Установено е, че при прилагане на меда върху кожата полезните вещества, съдържащи се в него, напълно се усвояват, за разлика от вътрешното приемане, когато те частично се унищожават. 

Въздействие на медения масаж

Лечебната сила на медения масаж е както в очистването на организма чрез извеждането на шлаките и токсините, така и в премахването на целулита и снижаване на телесното тегло. 

При прилагане на масаж с мед се постига бързо зачервяване на масажирания участък, което означава, че се подобрява кръвообращението, стимулират се обменните процеси и движението на телесните течности в организма. Тъй като медът помага за задържането на водата в клетките, постига се хидратиране на кожата по естествен път. Така въздействието от медения масаж е двойно:

•отстраняват се отпадните продукти и токсините от организма; 

•стимулира се подхранването на епидермиса.

Техника на масажа с мед

Добре е масажът с мед да се прилага на неокосмени части от тялото или предварително подготвени и обезкосмени. След като се намаже даденият участък с чист пчелен мед, се правят "изпомпващи" движения с ръцете, чрез които се извеждат от подлежащите тъкани натрупаните с години токсини. По повърхността на кожата се появява белезникаво вещество, което след приключване на масажа трябва много добре да се почисти и отмие, защото е силно токсично.

Установено е, че след прилагане на масаж с мед се подпомага способността на организма да се самопрочиства от натрупаните в междуклетъчните пространства отпадни продукти при метаболизма.

Приложение на медения масаж

Тонизиращият и очистващ ефект на медения масаж го правят особено ефективен при лечебни терапии, свързани с различни проблеми:

•артроза и радикулит; 

•белодробни болести; 

•чернодробни заболявания; 

•болки в главата;

•нарушение на съня;

•нервни разстройства и депресии; 

•хронична умора; 

•възстановяване след прекарани заболявания;

•целулит и наднормено тегло.

Специалистите препоръчват масажът с мед да се прилага също през натоварващите преходни сезони - пролет и есен, за да се подпомогне организмът да се адаптира по-лесно чрез детоксикация и снижаване на натрупаната умора.

www.масажи.com

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 152