Здраве

15 Януари 2013

2087

Животът днес

Кои храни понижават кръвната захар



• Вода – най-малко осем чаши на ден.
• Качествени протеинови продукти – месо, птици, риба.
• Студенопресовани мазнини – зехтин, студено олио като шафраново, сусамово и орехово за салатите, незаменимите мастни киселини омега-3 и омега-6, съдържащи се в растителните масла и семената, са полезни за поддържане стабилно нивото на кръвната захар.
• Ядки - бадеми, кашу, макадамия, фъстъци, орехи.
• Лимони - високото киселинно ниво може да намали гликемичния индекс и освен това са източник на витамин С.
• Храни, богати на витамин D.
• Пресни зеленчуци и салати.
• Билки и подправки – канела, чесън, лук, ленено семе, женско биле, бял равнец, ечемик.
• Храни, съдържащи фибри.

 

 

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 36