Здраве

18 Септември 2019

Животът днес

Австралийски учени проведоха изследване, за да установят кои хранителни продукти действат профилактично срещу рак на стомашно-чревния тракт. Според специалистите до 35% от случаите, в които е поставена тази диагноза, са свързани с пушенето или с неправилното хранене. За да се намали рискът от онкологично заболяване, хората трябва да употребяват по-малко мазно и обработено месо – до 100 грама на ден, съветват учените.

Препоръчва се употребата на продукти, богати на фибри, като авокадо, круши, ябълки, грейпфрут, малини, банани, сушени плодове, тиква, моркови,  бобови култури и др. Млякото, млечните продукти, както и мазните видове риба също са добра профилактика срещу рака на стомашно-чревния тракт. Помага и кафето, доказаха специалистите.

Сподели във Facebook