Кои продукти са източници на калций
Известно е, че най-добрият източник на калций за организма на хората са млечните продукти. Според експертите обаче има и други, чиято употреба може да гарантира, че няма да се стигне до дефицит на този елемент, ако се налага да избягваме млечните продукти.
Изследвания са доказали, че в 23 бадема се съдържат 75 мг калций. Тези ядки са много здравословни, защото подобряват и дейността на главния мозък, пречистват кръвта и влияят изключително добре изцяло върху човешкия организъм.
Не по-малко полезни са и сардините. В 100 грама от тях се съдържат 351 мг калций. Освен това сардините са богати на омега 3 мастни киселини, на фосфор, цинк, йод, натрий, както и на витамините В12 и D.
Следва сьомгата, 100 г от която съдържа над 44% от необходимата на хората дневна доза калций.