Международен екип от диетолози състави рейтинг на най-здравословните закуски. Кои са те:

Овесени ядки

Не случайно те са на първо място. Овесените ядки съдържат бета глюкани, които помагат на имунната система и могат дълго време да поддържат чувството за насищане. Ядките са богати и на фибри. Важно е те да се приготвят без добавяне на захар, препоръчват специалистите.

Плодове

Отдавна се знае, че плодовете поддържат нормалното тегло и съдържат витамини и фибри. Според експертите на закуска най-добре е да се употребяват ябълки и круши, а не сладки плодове като грозде, пъпеши и банани.

Белтъчини

Богатата на белтъчини закуска, съдържаща яйца, риба или бобови култури като леща, контролира апетита. Доказано е, че едно яйце на ден гарантира ниски нива на холестерола.

Сподели във Facebook