Красота с вкус на сол

„А аз, тате, казала третата дъщеря, те обичам колкото солта“. Спомняте си тази приказка, нали? Царят тогава се обидил на своята любима щерка – как би могла да го сравни с простите бели кристали? В края на историята бащата все пак успява да прозре дълбоката мъдрост в думите на чедото си. Осъзнава, че солта е по-ценна от всичкото злато на Земята - без нея и най-богатото ястие е бледо и безвкусно, а солницата не може да липсва и на най-пищната трапеза.

Така е било някога, така е и днес – солта е на особена почит. И ако съвременните специалисти по хранене ни съветват да я ползваме с мярка, за да избегнем опасностите от прекалената и употреба, то пред козметичните й приложения ограничение практически няма.

Азбучна истина е, че красотата започва от чистата свежа кожа. От древни времена се знае, че обикновеният масаж със сол – морска или каменна - придава неузнаваем вид на кожата. Отстранява мъртвите кожни клетки, почиства кожата в дълбочина, отпушва порите, подобрява микроциркулацията, регулира потоотделянето. Резултатът от простичката процедура е забележителен – сияйна, гладка като коприна  кожа. Неслучайно солените пилинги са били задължителна част от ритуалите за красота в ориенталските хареми. А жените там наистина са знаели как да се грижат за телата си и скъпоценната им обвивка!

Почти като в луксозен хамам ще се почувствате с новите солени пилинги Кройтерхоф на АСАМ, Германия. Представете си фини кристали сол, потопени в коктейл от благородни растителни масла… С тях баналната ексфолиация става безкрайно приятно преживяване дори за най-чувствителната кожа. Солта почиства ефективно и деликатно, маслата предпазват кожата от раздразване, запазват баланса на влагата, нежно я подхранват и я оставят кадифено мека, еластична и гладка. Изумителен резултат, постигнат в собствената ви баня! При това на изключително добра цена.

За пореден път фирмата от Бавария представя висококачествена, но много достъпна козметика без компромиси с активните съставки. Затова и пилинг агентът в тях е солта – естествен продукт с отлична поносимост от кожата – вместо евтините полимерни (пластмасови) частици или стрити черупки от ядки, така характерни за масовите ексфолианти. Солените пилинги Кройтерхоф се предлагат в три разновидности – с масло от шипка и ший, какао и ший и маслина и ший. Препоръчително е да правите ексфолиращи процедури веднъж-два пъти седмично.

А за да бъде грижата за кожата наистина пълна и всеобхватна, серия Кройтерхоф представя и нови кремове за тяло. Те са отново три вида и така към всеки пилинг немската марка предлага и крем за тяло със същите активни съставки. Изберете своята комбинация, като се съобразите с типа на кожата си и моментното й състояние.

Маслото от шипка е особено ценно заради високото съдържание на ретинол – най-чистата форма на витамин А и силен антиоксидант с тройно действие – той е мощен антиейдж агент, има доказан ефект срещу неправилната пигментация и укрепва стените на кръвоносните съдове. Ето защо маслото от шипка е идеално решение за чувствителната и фина кожа с видима капилярна мрежа.

Маслото от какао е богато на танини и кофеин със стягащо и дрениращо действие. Подобрява еластичността на кожата и предпазва от образуване на стрии. То е изключително ефективно при диети или бременност, когато кожата е подложена на голямо натоварване и са необходими специални грижи, за да запази своята здравина и еластичност. Естествените пигменти в маслото от какао помагат на кожата да придобива здравословен дълготраен тен.

Маслото от маслина глези сухата, изтощена кожа с богат коктейл от мастноразтворими витамини, минерали, незаменими мастни киселини, фитостероли и фосфолипиди. Поддържа оптимален баланс на влага в кожата, стимулира регенерацията на клетките, успокоява различни кожни раздразнения. В резултат кожата е осезаемо по-свежа, мека, стегната и гладка.

Новите пилинги и кремове за тяло Кройтерхоф са с модерни козметични формули с висок процент натурални съставки и пълно отсъствие на парабени, минерални масла и изкуствени оцветители. Ще ги откриете в добрите аптеки на изненадващо приятни цени.

 


 


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 92