Науката отдавна е доказала, че куркумата има множество позитивни ефекти върху здравето. За четирите най-ценни от тях напомнят френски диетолози.

Подобрява дейността на черния дроб

Куркумата може да предотврати уврежданията на черния дроб от токсините, защото съдържа антиоксиданти. Тази подправка се смята за един от най-добрите продукти за черния дроб.

Помага на храносмилането

Причината е отново в антиоксидантите, благодарение на които куркумата има противовъзпалително действие. Подправката взема активно участие в процесите на храносмилането, като ги нормализира.

Полезна е при ревматоиден артрит

Противовъзпалителните свойства на куркумата я правят много ефективно натурално средство срещу едно от най-разпространените автоимунни заболявания – ревматоидния артрит.

Предотвратява появата на рак

От древни времена е известно, че куркумата се бори успешно с онкологичните заболявания. Активните ѝ компоненти и антиоксиданти намаляват риска от редица злокачествения образувания.

Сподели във Facebook