Здраве

28 Септември 2019

Животът днес

Ако хората се хранят нездравословно, може да се сблъскат с понижено качество на пространствената памет. Фастфууд и другите вредни продукти се оказаха опасни за мозъчните клетки, доказаха учени от Великобритания. Те провели експеримент с лабораторни мишки, които разделили на четири групи. Първата се хранела само с продукти, богати на мазнини и захар, втората – пет дена консумирала нездравословни храни, а два – здравословни. В третата група съотношението между полезни и вредни продукти било четири на три дена. Четвъртата група се хранела само със здравословни продукти. Експериментът продължил шест седмици. Резултатът показал, че при животните, които консумирали само фастфууд, било понижено качеството на пространствената памет. След края на изследването те започнали зле да с ориентират дори в обичайното за тях помещение. Първите негативни промени се появили още след третия ден от началото на експеримента.
 

Сподели във Facebook