Ресвератролът – ценен помощник в борбата с хипертонията
Ресвератролът намалява риска от възникване на сърдечносъдови заболявания. Това показват резултатите от изследване, публикувано в авторитетното списание JAMA.
Учените успели да докажат, че продължителният прием на този антиоксидант понижава систолното артериално налягане
Общоизвестно е, че хипертонията е главен рисков фактор за редица заболявания - инсулт, инфаркт на миокарда, сърдечна недостатъчност, аневризма на артериите, периферна артериална болест и хронично бъбречно заболяване. Дори умереното повишаване на артериалното налягане води до скъсяване продължителността на живота.
Вече е установено, че приемът на ресвератрол понижава кръвното налягане, както и опасността от сърдечносъдови болести.
На тази съставка се приписват още много чудодейни свойства
Смята се, че тя:
- потиска възпалението;
- засилва имунитета;
- подпомага лечението на онкологични заболявания;
- убива вируси, бактерии, гъбички;
- ликвидира свободните радикали;
- подобрява физическата активност и концентрацията;
- подпомага отслабването.
Ресвератролът се съдържа в някои плодове – грозде, боровинки, малини, черници, както и в червеното вино, суровото какао, черния шоколад, фъстъците. Концентрацията му обаче не е достатъчна, ето защо лекарите препоръчват приема на хранителни добавки, съдържащи тази ценна съставка.
Сред най-използваните продукти е „Ресвирол“
– с натурален състав и мощно антиоксидантно действие. Предлага се под формата на капсули, съдържащи 50 мг ресвератрол. Подходящ е за ежедневен прием, няма противопоказания. Освен че подобрява работата на сърдечносъдовата система, влияе благотворно и на нервната, и на ендокринната система. Тази хранителна добавка има силни противовъзпалителни, противоракови и противодиабетни свойства.
Препоръчителната дневна доза е 1-2 капсули по време на хранене. Колкото по-дълго се приема, толкова по-добри са резултатите.
CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.