Здраве

27 Април 2015

1104

Животът днес

Рейтинг на храните, които понижават апетита

Диетолози от Корнелския университет разработиха препоръки, които ще позволят на хората да оптимизират така храненето си, че да се избавят от излишните килограми и при това да не изпитват глад. Всъщност става въпрос за продукти, които намаляват апетита. На първо място в списъка на специалистите са кедровите ядки, които съдържат мастни киселини. Те подпомагат изработването на хормона, отговорен за чувството за насищане и регулирането на апетита.

Другата препоръка е да се консумира всеки ден гореща храна, защото тя по-бързо се справя с глада, въздействайки с аромата си върху центъра на насищане в мозъка. За да се държи апетитът под контрол, помагат и зелените листни зеленчуци като салата, зеле, спанак. Те съдържат много малко калории, но за преработването им организмът харчи много енергия. В списъка попадна и зехтинът. Изследванията показват, че благодарение на употребата му се снижава апетитът към калорични продукти.  

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 143