Рейтинг на храните, които понижават апетита
Диетолози от Корнелския университет разработиха препоръки, които ще позволят на хората да оптимизират така храненето си, че да се избавят от излишните килограми и при това да не изпитват глад. Всъщност става въпрос за продукти, които намаляват апетита. На първо място в списъка на специалистите са кедровите ядки, които съдържат мастни киселини. Те подпомагат изработването на хормона, отговорен за чувството за насищане и регулирането на апетита.
Другата препоръка е да се консумира всеки ден гореща храна, защото тя по-бързо се справя с глада, въздействайки с аромата си върху центъра на насищане в мозъка. За да се държи апетитът под контрол, помагат и зелените листни зеленчуци като салата, зеле, спанак. Те съдържат много малко калории, но за преработването им организмът харчи много енергия. В списъка попадна и зехтинът. Изследванията показват, че благодарение на употребата му се снижава апетитът към калорични продукти.