Здраве

13 Януари 2010

1909

Животът днес

Топлоустойчив шоколад

Специалисти от швейцарската фирма  Barry Callebaut  са изобретили „топлоустойчив” шоколад. Той започва да се топи при температура 55 градуса по Целзий. Банкови експерти окачествяват инвестиционните перспективи на новия продукт като забележителни.

Новият шоколад, наречен „Вулкан”, вече няма да причинява на потребителите неудобството да се размекне в чантата или в ръцете.
Освен това „Вулкан” е и с 90% по-малко калоричен от обикновения шоколад. Ръководството на компанията прогнозира голям успех на новия продукт в южните страни, а също в Индия и Китай, където собствениците на магазини не могат да си позволят голяма хладилна площ.

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 81