Три продукта намаляват най-ефективно риска от рак
Известно е, че начинът на хранене влияе чувствително върху здравословното състояние на целия организъм. Наскоро проведено изследване обаче установи, че три достъпни хранителни продукта са много добра профилактика срещу рака.
На първо място учените поставят чесъна. Веществата, които той съдържа, предпазват от онкологични заболявания като злокачествени образувания на кожата, на дебелото черво и на белите дробове.
Следват броколите. Те са богати на силнодействащи антиоксиданти и могат да предотвратят рака на млечната жлеза.
Учените препоръчват и да се употребяват цитрусови плодове, най-вече грейпфрут, който съдържа монотерпени. Те помагат да се намали риска от всички видове онкологични заболявания, извеждайки канцерогенните вещества от организма. Лимоните и портокалите стимулират дейността на лимфоцитите – клетките на имунната система, които се борят с раковите клетки.