Здраве

30 Септември 2022

Животът днес

Специалисти установиха, че червеният лук може рязко да понижи нивото на „лошия“ (LDL) холестерол само от четири до осем седмици след употребата му.

„Новите изследвания доказаха необходимостта от консумация на червен лук. Този уникален зеленчук може да намали риска от сърдечносъдови заболявания, запазвайки „добрия“ (LDL) холестерол и извеждайки „лошия“ от организма, твърдят руски учени.  

Изследванията показали, че при хората, консумиращи червен лук от четири до осем седмици, нивото на холестерола се е понижило с 20,3% в сравнение с контролната група.

Вече е доказано, че лукът може да действа като антибиотик, освен това е и добро противодиабетично средство.

И други продукти като мазните видове риба, кафявият ориз, ядките, плодовете и зеленчуците също свалят нивото на холестерол, напомнят експертите.

Сподели във Facebook