Здраве

6 Октомври 2018

Животът днес

Причината специалисти от Харвард да направят тази препоръка е, че обработените месни продукти повишават риска от рак на гърдата, пише The Daily Mail. Предишни изследвания свързаха употребата на обработени меса с рака на панкреаса, простатата и стомаха. За първи път обаче се доказва опасността за нежната половина на човечеството. Изследователите не са открили връзка между необработеното червено месо и рака на гърдата.

Експертите не препоръчват на жените да ядат повече от 70 грама обработено месо на ден, защото в противен случай рискът от рак на гърдата скача.

Според специалистите от Харвард виновни са добавките и най-вече тези, които придават на обработените меса характерния розов цвят. Не бива да се забравя и за наситените мазнини, както и за холестерина.

Сподели във Facebook