Време е да се заредим с витамини
Сезонните плодове и зеленчуци се обединяват в мощна армия от ценни микроелементи и са готови да дадат отскок на целия ни организъм за новия сезон.
Този септември напълнете до горе пазарната чанта с хрупкави ябълки - те съдържат важния антиоксидант кверцетин, който редуцира оксидативния стрес. А със спадането на температурите май е време да се върнем към следобедния чай - подправете го с щипка джинджифил, тъй като е богат на много витамини от B-групата (B1, B2, B3, B5, B6 и B9).
Ако пък страдате от някое стомашно заболяване, потърсете помощ от печената тиква. Макар че още е рано за Хелоуин, тиквата има и други функции - много полезна е при стомашни разстройства, а в състава ѝ се намира витамин Т, който помага за усвояването на тежка храна и пречи на затлъстяването. Не на последно място сред любимите ни септемврийски зеленчуци е червеното цвекло - той може да играе ролята на „чистач“ на артериите, предпазвайки организма от възможни сърдечни заболявания и инсулти.
CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.