Здраве

25 Януари 2016

3983

Животът днес

  • Закусвайте! Но не, 3-4 пъти седмично, а всеки ден. Кафето не се счита за закуска. Препоръчително е да закусите плод, офесени ядки, кисело мляко.
  • На обяд хапнете готвено ястие. Препоръчително е в обедното меню да присъства супа. Обядът на крак е вреден за стомаха.
  • Не пийте течности по време на хранене. Много хора допускат грешката да пият течности успоредно с храненето.   Дори приемът на вода преди, по време и непосредствено след хранене не е препоръчителен. Водата се пие един час преди и един час след хранене.
  • Плодове и зеленчуци - освен салатите, които придружават храненията е добре плодове и зеленчуци да се хапват между  храненията. Специалистите препоръчват плод да се консумира не като десерт, а преди хранене.
  • Вечеряйте най късно до 19 ч.  Добър вариант за вечерно меню е месо или риба със салата, но без тестени изделия.
  • Ограничете количеството на нездравословните храни. Проблемът в тях е количеството, а не, че хапвате нещо нездравословно веднъж на десет дни.
  • Не допускайте хронична констипация. Вече има добри начини да се преборите с нея.
  • Намалете стреса в ежедневието - стомахът реагира на стреса с дискомфорт.
  • При стомашен дискомфорт - тежест в корема, газове, подуване -  първо пробвайте да си помогнете с природни средства на билкова основа.

Всичко за храненето и стомашно-чревните проблеми четете на www.credoweb/hranene

 

Сподели във Facebook